Γαλλικά Γ’ γυμνασίου

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Χρόνια πολλά παιδιά! Αν και τελείως διαφορετικό και πρωτόγνωρο το Πάσχα φέτος, ελπίζω να περάσατε όμορφα με τις οικογένειές σας, αυτές τις Άγιες Μέρες!! Συνεχίζουμε την επανάληψή μας με κείμενα, λεξιλόγιο και γραμματική (γραπτές και ηχητικές ασκήσεις) από το εκπαιδευτικό site Φωτόδεντρο.                                                                                  

Σας υπενθυμίζω ότι για να συνδεθείτε, πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:Αναζητήστε στο google: Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία. Έπειτα κλικάρετε: δείτε όλο το υλικόΦωτόδεντρο – στην αναζήτηση γράφω: γαλλικά και στην βαθμίδα εκπαίδευσης επιλέγω:γυμνάσιο.   

Αφού κάνετε επανάληψη την Unite 4 (Action.frgr1,B’τεύχος), ασχοληθείτε με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

-Choisis la forme correcte de l’article partitif

-Tu veux du jus ou de la limonade?

– Tu ne bois pas de lait?

-J’aime la viande mais je mange du poisson

-Trouve la specialite/l’aliment

-Trouve la specialite

-Les plats en France et en Grece

Σας επισημαίνω ότι μπορείτε να βρείτε τα ηλεκτρονικά βιβλία του μαθητή και των τριών τάξεων  ( Α,Β,Γ Γυμνασίου) (Action.frgr 1,Α’τεύχος, Action.frgr 1,Β’ τεύχος, Διδακτικό υλικό Γαλλικής γλώσσας  microintervalle) κάνοντας τα εξής βήματα: Διαδραστκά σχολικά βιβλία- Υλικό ανά τάξη (κλικάρω την τάξη μου)  -Υλικό ανά μάθημα (επιλέγω : Γαλλικά) και βρίσκω το ηλεκτρονικό βιβλίο που θα χρειαστώ για τις εργασίες μου.

Σας υπενθυμίζω επίσης ότι στο κείμενο που πληκτρολογώ λείπουν οι τόνοι από τις γαλλικές λέξεις λόγω έλλειψης τόνων για τη γαλλική γλώσσα από το πληκτρολόγιο.

 

Καλή μελέτη

Η καθηγήτριά σας

Τσολάκη  Ελένη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=3211