Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μας γονείς,

Ενόψει της σχολικής χρονιάς θέλουμε να σας κοινοποιήσουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε φέτος. 

Σε καθημερινή βάση μαθητές και μαθήτριες θα εισέρχονται στο σχολείο μόνο από την αυλόπορτα που βρίσκεται επί της Ανθ. Γαζή. Η χρήση της μάσκας στο σχολείο είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Στη ιστοσελίδα μας αναρτήθηκαν οι οδηγίες που έχουν σταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες. Κάθε μαθητής/τρια είναι απαραίτητο να έχει καθημερινά μαζί του τουλάχιστον τρεις (3) μάσκες (μία που θα φορά, μία για να την αλλάξει σε περίπτωση που υγρανθεί και μια εφεδρική σε περίπτωση οι προηγούμενες λερωθούν, πέσουν κλπ). Θα διατηρεί κάθε μάσκα σε χωριστή θήκη. Δεν επιτρέπεται η χρήση «ασπίδας», «προσωπίδας». Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στους μαθητές μας από τους εκπαιδευτικούς,  ώστε να εξοικειωθούν με την ορθή χρήση της μάσκας καθώς και με κάθε άλλη οδηγία αυτοπροστασίας.

Το σχολείο μας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα κι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Οι αίθουσες θα καθαρίζονται ανά τακτά διαστήματα μέσα στη μέρα και θα διαθέτουν το απαιτούμενο αντισηπτικό. Είναι όμως σκόπιμο κάθε μαθητής να διαθέτει το προσωπικό του αντισηπτικό, ώστε να μπορεί να το έχει μαζί του και στο διάλειμμα. Τα διαλείμματα θα οριστούν με κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού. Επιπρόσθετα, δε θα επιτρέπεται η χρήση της βρύσης παρά μόνο για το πλύσιμο των χεριών.

Η συμβολή των γονέων στην ενημέρωση των παιδιών και στην συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου είναι καθοριστική για την ασφάλεια όλων. Φέτος χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας με σύμπνοια και κατανόηση. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την αποφυγή διασποράς του ιού. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών ώστε να έχετε γνώση όλων των πρωτοκόλλων προστασίας. Το σχολείο θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την έμπρακτη υποστήριξή σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

 

Η Διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Λάρισας

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=3834