Διαθεματική εργασία “ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ”

Διαφορετικές εποχές, διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικοί άνθρωποι. Άλλοι ορμητικοί, μαχητικοί, που έγιναν ηγέτες της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς. Άλλοι κρυμμένοι, γιατί αγάπησαν την ησυχία και δεν τους έμαθε ποτέ κανείς, παρά μόνο ο Θεός. Άλλοι δυναμικοί, σαν το Μέγα Βασίλειο, και άλλοι ευαίσθητοι, σαν τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Άλλοι που θέλησαν να γνωρίσουν τα μυστικά της επιστήμης και της τέχνης, όπως ο άγιος Λουκάς ο ιατρός. Άλλοι ολιγογράμματοι, όπως ο άγιος Παΐσιος. Άνθρωποι διαφορετικοί, μα όλοι τους άγιοι. Διαφορετικοί, μα με ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αγάπη τους  για τον Θεό. Έτσι άντεχαν να πολεμούν, έτσι μπόρεσαν να νικήσουν.

Και τώρα μέσα στη μακαριότητά τους δεν ξεχνούν όλους εμάς και πρεσβεύουν να γίνουμε άγιοι κι εμείς! Να ζήσουμε, δηλαδή, ενωμένοι με τον Κύριο Ιησού Χριστό και μαζί τους και μεταξύ μας, μέσα στην Αγία Εκκλησία Του.

Στα πλαίσια διαθεματικής εργασίας στα Θρησκευτικά και την πληροφορική οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1 & Α2 δημιούργησαν τον  ιστότοπο ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ όπου συγκέντρωσαν με πολύ μεράκι  βίους αγίων τους οποίους ταξινόμησαν με αλφαβητική σειρά. Μια πολύ καλή προσπάθεια των μαθητών/τριών που ελπίζουμε να συνεχιστεί και σε επόμενα σχολικά έτη και να εμπλουτίσουμε περισσότερο τον ιστότοπο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=4764