Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα

politistiko_athena31

Στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου μας με τίτλο “Γνωριμία με τα Πολιτιστικά Ιδρύματα και τα Μουσεία της χώρας μου”  οι μαθητές της Β’ τάξης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στον Ιερό χώρο των Δελφών, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και κτήριά του. Αργότερα, οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές έκαναν μια βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας θαυμάζοντας τα υπέροχα κτήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Ακαδημίας, της Παλιάς Βουλής, της Βουλής των Ελλήνων, περπάτησαν στην εμπορική Ερμού με τα δεκάδες καταστήματα και την ιστορική εκκλησία της Καπνικαρέας. Το βράδυ παρακολούθησαν την παράσταση “The Phantom Of The Opera” στο Cristmas Theater.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο οποίο περιηγήθηκαν στην ατομική έκθεση της Hannah Toticki με τίτλο Τα πάντα, παντού, διαρκώς, στην έκθεση  Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) και την  Έκθεση της Συλλογής με 93 έργα 50 Ελλήνων και ξένων  καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο οποίο έκαναν μια σύντομη περιήγηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την εκδρομή τους και γέμισαν με εικόνες και εμπειρίες!

Τους συνόδευσαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων Τσιάτσιου Θ., Σουβλή Α., Τζέλη Π., Τσολάκη Ε., Μπιώτη Ε., Νασιάρα Ε. και Μηλίγγας Ν.

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=5327