Δράση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού για τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου

 

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου έλαβαν μέρος σε δράση για την πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

 Με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένου εγχειριδίου για το Γυμνάσιο, οι μαθητές  μοιράστηκαν χρήσιμες πληροφορίες και κατάλαβαν τι είναι η Σχολική Βία και Εκφοβισμός μέσα από πολλά και διαφορετικά παραδείγματα.

 Στη συνέχεια, ανέλυσαν τα προφίλ των βασικών «πρωταγωνιστών» (του «θύτη» και του «θύματος»). Ακόμα, πρότειναν ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι μας να πούμε ΟΧΙ στη Βία. Τέλος, κατέληξαν σε κάποιες λύσεις αντιμετώπισης και αποφυγής της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

 Το εγχειρίδιο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού – ενημερωτικού και επιμορφωτικού υλικού που εκπονήθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή των Πράξεων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε, στα επιμέρους τμήματα, από τη Δευτέρα 18/12/2023 έως και την Παρασκευή 22/12/2023. Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτρια Παπαποστόλου Ελένη.

Βίντεο με τις εργασίες

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=6178