Πρώτες Βοήθειες από την Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:00 -12:00 π. μ. πραγματοποιήθηκε στον χώρο του γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου –Λυκείου Λάρισας από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών  (Ε.Ο.Δ.Υ.Α.) η οποία έχει έδρα τη Λάρισα, ενημέρωση των μαθητών της  Ά γυμνασίου του σχολείου μας στις Πρώτες Βοήθειες .

 Η δράση αυτή  η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της εθελοντικής οργάνωσης στο σχολείο μας από τους  διδάσκοντες  καθηγητές  κ.  Κυριάκο Ζιάκο, κ.  Μαρία Κουζέλη, κ. Ιωάννη Τζουβίλη και κ. Δημήτριο Τσιούρβα περιλάμβανε παρουσίαση τεχνικών Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές όπως Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση , χρήση απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής και ρινορραγίας.

Σκοπός της Πρόσκλησης της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας στο σχολείο μας ήταν η ενημέρωση των μαθητών και η απόκτηση βασικών γνώσεων Πρώτων Βοηθειών ώστε εάν ποτέ χρειαστεί να μπορούν να συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης ενός πάσχοντος ατόμου ή θύματος μέχρι να μπορέσει να αναλάβει δράση το εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία με τις υποδείξεις των εθελοντών της Ε.Ο.Δ.Υ.Α. να αυτενεργήσουν μαθαίνοντας τη διαδικασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης  ( ΚΑΡΠΑ ) σε προπλάσματα δηλαδή σε ανθρώπινα ομοιώματα και από την πρώτη στιγμή έδειξαν πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Από μέρους μας θέλουμε αφενός να ευχαριστήσουμε την Ε.Ο.Δ.Υ.Α. για την εθελοντική της παρουσία στο χώρο του 4ου Γυμνασίου στις 21/2/2024  και αφετέρου τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου για την θετική τους στάση απέναντι στην ιδέα απόκτησης δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=6244