Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα” και βράβευση μαθητριών

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  μαθητές της α΄ γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά το 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.   Το Συνέδριο συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, ενώ ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Smoke Free Greece, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, καλωσόρισε όσους/ες παρακολουθούσαν και κυρίως τους/τις μαθητές/τριες, και τόνισε ότι η φωνή τους για μία Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού πρέπει να ακουστεί στην κοινωνία, ενώ τους προέτρεψε να υψώσουν την φωνή τους όσο πιο δυνατά μπορούν για μία κοινωνία χωρίς ουσίες και βία. Με έμφαση ο κ. Μπεχράκης, έθιξε και τον κίνδυνο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο, ψευδώς, προωθείται ως νέο και ασφαλές προϊόν, χωρίς αυτές οι ιδιότητες που προβάλλονται να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τόνισε ότι όσοι βάλουν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο σήμερα στο στόμα τους, θα χάσουν ένα σπίτι και 10 χρόνια από τη ζωή τους.  

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο οποίος καλωσόρισε τους/τις μαθητές/τριες στο «σπίτι» τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Εκ μέρους της Υφυπουργού κας Ζέτας Μακρή, ο κ. Κατσαρός κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, συγχαίροντας όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή, την κινητοποίηση, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, το αποτέλεσμα και το μήνυμά τους για μία Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού.  Την εκδήλωση, επίσης, χαιρέτισαν ο κ. Ανδρέας Νιγιάννης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

 Σε συνέχεια των χαιρετισμών, ακολούθησε η βράβευση των νικητών/τριών του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα «Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Στο Διαγωνισμό με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Τζέλη Παρασκευής συμμετείχαν  και διακρίθηκαν οι μαθήτριες Βλαχάκη Ελένη με το 1ο βραβείο για τη Β΄ γυμνασίου και  Κατσάνα Ευαγγελία με το 2ο βραβείο για την Α΄ γυμνασίου .  Μετά τις βραβεύσεις, όλοι οι παρευρισκόμενοι/ες παρακολούθησαν εντυπωσιασμένοι τις πολύ δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές/τριες, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Δελτίο τύπου:

https://smokefreegreece.gr/13o-panellinio-mathitiko-synedrio-paideia-gia-enan-kosmo-choris-kapnisma-vraveia-10os-pmd-diaskedasi-choris-kapnisma/

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=6363