Εκπαιδευτικό εργαστήριο από το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Παρασκευή 17/5/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Α5  συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα/εργαστήριο  για την Ασφαλή & Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο  στο κινητό  Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Αρχικά ενημερώθηκαν για τη σύσταση και τη λειτουργία του Χαμόγελου του Παιδιού και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει και να λάβει βοήθεια. Ιδιαίτερα τονίστηκε η  χρήση της 24ης γραμμής επικοινωνίας 1056 καθώς και της εφαρμογής Chat 1056 για αποστολή μηνυμάτων.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες συζήτησαν για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του διαδικτύου. Με βιωματικές δραστηριότητες κατανόησαν την έννοια των προσωπικών δεδομένων και πως να τα προστατεύουν όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Υπεύθυνη για το συντονισμό της δράσης ήταν η ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Βλόστου Στέλλα, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής κ. Ζυγούρα  Μ. και κ. Νασιάρα Ε., οικιακής οικονομίας κ. Κουζέλη Μ. και τεχνολογίας κ. Σουβλή Α..

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=6372