Χριστουγεννιάτικη γιορτή

bethlehemΠόσο όμορφα είναι τα Χριστούγεννα!!! Τα δώρα, οι μυρωδιές των γλυκών, τα φώτα που γεμίζουν την πόλη, τα στολίδια στο δέντρο, οι διακοπές…Όλα αυτά δίνουν κάτι ξεχωριστό στις μέρες των γιορτών. Όμως το βαθύτερο νόημα και το μήνυμα των Χριστουγέννων φέρνει η γέννηση του Χριστού μας! 

Ήρθε στη γη ταπεινά και έζησε σαν απλός άνθρωπος. Μας δίδαξε να αγαπούμε και να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Να έχουμε καλοσύνη και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Η αγάπη ας γίνει οδηγός στη ζωή μας για να γεμίσουν οι καρδιές μας με φως και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για πάντα! Έτσι θα λεγόμαστε άνθρωποι… Έτσι θα μιμούμαστε Εκείνον…

Το μήνυμα των Χριστουγέννων μετέδωσαν τα παιδιά της Α’ τάξης  με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν την Παρασκευή 23/12/2016 στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας.

 

                                          Πρόγραμμα γιορτής

  • Τα τραγούδια “Χιόνια στο καμπαναριό” και “Ο μικρός τυμπανιστής”  έπαιξαν οι μαθητές: κλαρινέτο: Λεμονόπουλος Νεκτάριος,  φλάουτο: Τουλουμτζίδου Στέλλα, κιθάρα: Κριθάρας Δημήτρης.

 

  • “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” τραγούδι του Πάνου & Χάρη Κατσιμίχα

         δραματοποίησαν με το χορό τους οι μαθήτριες: Γκουντρουμάνη Ναταλία, Βλαχογιάννη                       Ιφιγένεια, Βλαστουδάκη Εβίνα.

  • Θεατρικό: “Ο Αη Βασίλης φέρνει την αλλαγή στη σύγχρονη οικογένεια” του εκπαιδευτικού Σκράπαρη Θανάση

Έπαιξαν οι μαθητές: Μεμά Ντένις, Τουλουμτζίδου Στέλλα, Χριστόπουλος Βαγγέλης, Κριθάρας Δημήτρης, Λεμονόπουλος Νεκτάριος, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Σβερώνη Παναγιώτα, Τσιάρα Παυλίνα, Γιαννακού Θεοδώρα, Τηγανής Γιάννης, Νανούλης Κωστής, Τσέλνικας Ζήσης, Τσέλνικας Χρήστος, Ολυμπίου Κατερίνα.

  • Παραδοσιακά κάλαντα της πατρίδας μας με τη συνοδεία βιολιού από τον μαθητή Σπυρούλη Δημήτρη.

 Κάλαντα Ικαρίας

 Θρακιώτικα κάλαντα

 Μωραΐτικα κάλαντα

Τα κάλαντα τραγούδησαν οι μαθήτριες: Σβερώνη Παναγιώτα, Χαλιαμπάλια Ελίζα, Γκλάβα Κλεοπάτρα, Τουλουμτζίδου Στέλλα και Παπανικολάου Κωνσταντίνα.

Αφηγητές ήταν οι μαθητές: Παπανικολάου Κωνσταντίνα, Μήτσος Νικόλαος και Τσιαντής Νικόλας.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Νασιάρα Ευθυμία και Τζέλη Παρασκευή.

Τη χορωδία συντόνισε η κ. Τότσιου Βασιλική.

Τα σκηνικά ζωγράφισε η κ. Τσιάτσιου Θεοδώρα.

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=663