ΠΟΛΙΤΕΙΑ Μία βιωματική διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά

IMG_20170920_182556_HDR

 

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η ομαδική έκθεση Θεσσαλών εικαστικών με τίτλο: «ΠΟΛΙΤΕΙΑ Μία βιωματική διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά» στο πλαίσιο της συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, με θέμα Πόλ(ε)ις.
Είκοσι τρεις καλλιτέχνες συνομίλησαν με το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη Πολιτεία (Λάρισα) του 1969 και κατέθεσαν με το δικό τους σύγχρονο εικαστικό λόγο τις σκέψεις τους για τη σημερινή σύγχρονη πολιτεία. Στην έκθεση συμμετέχει και η εικαστικός του σχολείου μας κ. Τσιάτσιου Θεοδώρα .

Στο πλαίσιο της έκθεσης η επιστημονική ομάδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας  Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πόλ(ε)ις όπου οι σχολικές τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν έννοιες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και να συνεχίσουν τον εικαστικό διάλογο με το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη προσθέτοντας το δικό τους κομμάτι στην Πολιτεία του.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν και ξεναγήσεις ελεύθερες για το κοινό από την επιμελήτρια της έκθεσης.

« από 8 »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=921