Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από τη Greenpeace

Greenpeace10Στα πλαίσια της ευασθητοποίησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν την ηλιακή ενέργεια και τη χρήση της, η ομάδα της Greenpeace επισκέφθηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε δράσεις με τους μαθητές.

Το πρώτο στάδιο του περιβαλλοντικού προγράμματος ήταν η ενημέρωση. Μάθαμε για τη σημασία των φωτοβολταϊκών και τη χρήση τους. Τα φωτοβολταϊκά ?παίζουν? τον κύριο ρόλο στην εξοικονόμηση ηλιακής ενέργειας. Καθένας από εμάς μπορεί να εγκαταστήσει ένα σύστημα φωτοβολταϊκών γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Το πρόγραμμα της Greenpeace ήταν διαδραστικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκομίσουμε περισσότερες πληροφορίες. Η περιβαλλοντική ομάδα μας παρουσίασε διάφορες χρήσιμες χειροποίητες κατασκευές. Ο σωστός τρόπος μαγειρικής με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας συμβάλλει στην καλύτερη κατανάλωση θρεπτικών συστατικών(κατασκευή ηλιακού τηγανιού). Επιπρόσθετα μας δόθηκε η ευκαιρία να κατασκευάσουμε το δικό μας ηλιακό κύκλωμα.

Στην ομάδα της Greenpeace αναφέραμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας και προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης. Το πρόγραμμα της Greenpeace στο οποίο πήραμε μέρος ήταν μια ευχάριστη νότα στο σχολικό πρόγραμμα και μια αξέχαστη εμπειρία.

Βάσια Μαϊμάρη Γ2

Κατερίνα Λιαγούρη Γ2

 

 

« από 10 »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1143