Θεματική εβδομάδα

Tree_thematiki_evdomadaΣτα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας 7 ως 11 Μαΐου 2018 στο σχολείο μας πέρα από τις εισηγήσεις των διδασκόντων οργανώθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Προγράμματα αγωγής υγείας από επαγγελματίες υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τις εξής εισηγήσεις:  

Α?  Τάξη

  • «Η Διατροφή στην εφηβική ηλικία» από τις κ. Σωτηρίου Ευαγγελία, ΠΕ Διαιτολογίας και κ. Μπάκαβου Χρυσούλα, ΤΕ Διατροφής.

Β? Τάξη

  • «Σεξουαλική αγωγή για αγόρια» από τον κ. Κασιμάτη Κωνσταντίνο, Επικουρικό Ιατρό Μαιευτικής ? Γυναικολογίας.
  • «Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια» από την κ. Κλιματσούδα Μαρία, Ειδικευόμενη Ιατρό Μαιευτικής ? Γυναικολογίας.

Γ? Τάξη

  • «Κάπνισμα και ραδιενέργεια» από τον κ. Κάππα Κωνσταντίνο, καθηγητή Ιατρικής Φυσικής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή του εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
  • «Οι σχέσεις στην εφηβεία ? Τα δύο φύλα» από την κ. Κληματσούδα Μαρία, Ειδικευόμενη Ιατρό Μαιευτικής ? Γυναικολογίας.

 

  1. Ενημέρωση από την κ. Μαλέτσικα Μαρία, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ ΔΔΕ Λάρισας για τους μαθητές/τριες της Γ? τάξης με θέμα «Επαγγελματικός  προσανατολισμός και έμφυλα στερεότυπα».
  2. Ενημέρωση ? συζήτηση με θέμα «Εξαρτήσεις ? εξάρτηση από το διαδίκτυο» από τις κ. Αδαμοπούλου Εύη και Δημητριάδου Κική, ψυχολόγων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, για τους μαθητές της Β? τάξης. Η συγκεκριμένη δράση συνδέθηκε με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιείται στο σχολείο μας το τρέχον σχολικό έτος με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών από τη Β΄τάξη με θέμα «Σερφάρω με ασφάλεια».
  3. Εκδήλωση για τους γονείς με θέμα «Όρια στα παιδιά. Ελευθερία ή καταπίεση;» από την κ. Νίκου Θεοδώρα, Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης.
  4. Παρακολούθηση της κοινωνικής κινηματογραφικής ταινίας «Θαύμα (wonder)».

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1173