Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28oct2«Η τέχνη επιστρατευμένη στο μέτωπο». Αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης του σχολείου μας  για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 26-10-2018.

Η γιορτή μας αφιερωμένη στον πολεμιστή ζωγράφο, Αλέξανδρο  Αλεξανδράκη  που κράτησε την παλέτα του  σημαία μπαρουτοκαπνισμένη, που μας μεταλαμπαδεύει ως τα σήμερα τη μεγάλη ιδέα που οιστρηλατούσε τη γενιά του και στον νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη, που συμμετείχε στον πόλεμο ως ανθυπολοχαγός και γνώρισε από κοντά την απάνθρωπη σκληρότητά του και τον ανείπωτο πόνο που γεννά.Οι μαθητές μας με τα ποιήματα, τα τραγούδια, τα υπέροχα κείμενα μας μίλησαν για τη γενιά εκείνη που δημιούργησε το  ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40.

Την αίθουσα κοσμούσαν πίνακες του Αλεξανδράκη που επιμελήθηκε η εικαστικός κ.Τσιάτσιου Θεοδώρα. Τις απαγγελίες και τις αναγνώσεις των κειμένων πλαισίωνε προβολή που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί  κ.Μπούρα Ζαχαρούλα και κ. Μηλίγγας Νικόλαος. Τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία του σχολείου, επιμελήθηκε η μουσικός κ. Καλύβα Ελευθερία.

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο κ. Δοδοντσάκης συντονιστής φιλολόγων, ο κ. Παύλου συντονιστής θεολόγων, η κ. Αράπκουλε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και πολλοί γονείς.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1435