Επίσκεψη στη Βουλή

vouli1Πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα της Γ΄ Γυμνασίου, από 22 Νοεμβρίου 2018 έως και 24 του ίδιου μήνα στη «Βουλή των Ελλήνων». Στα πλαίσια αυτής της μετακίνησης οι μαθητές την πρώτη ημέρα, ανά ομάδες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου της Βουλής, είδαν ένα βίντεο για την ιστορία του κτιρίου. Έμαθαν από υπαλλήλους της για το ρόλο και τη λειτουργία της στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στη συνέχεια, με συνοδεία αρμόδιων υπαλλήλων επισκέφθηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση αφιερωμένη στο Ρήγα Φεραίο. Κατόπιν, πάλι ανά ομάδες, παρακολούθησαν από τα θεωρεία της Βουλή, για όσο χρόνο τους επετράπη, τη συνεδρίαση. Το βράδυ της ίδιας μέρας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Δείπνο ηλιθίων».

Τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ξεναγήθηκαν από ξεναγούς. Στη συνέχεια μετέβησαν με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς  πεζή στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών όπου και γευμάτισαν κατά βούληση. Το βράδυ ψυχαγωγήθηκαν σε μουσική σκηνή.    

Την τελευταία ημέρα το πρωί επισκέφθηκαν το  Κέντρο Πολιτισμού  – Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Εκεί έγινε μία σύντομη ενημέρωση για το χώρο, τους δόθηκαν σχετικοί χάρτες και  με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς περιηγήθηκαν στο χώρο. Στη συνέχεια αναχώρησαν για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Μετά από σύντομη περιήγηση στο χώρο, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1493