Επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ και στη Δημοτική Πινακοθήκη

olympos1Στις 20 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές-τριες της Β? τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν  τη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ στη Λάρισα στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Χημείας.

Ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της ξενάγησης κα Νάρη Αλεξάνδρα (γεωπόνο) για την επεξεργασία του γάλακτος και την παραγωγή μιας σειράς προϊόντων.  Εντυπωσιάστηκαν από τον αριθμό των νέων προϊόντων της εταιρείας, την εμπορική δραστηριότητά της, τις εξαγωγές και πληροφορήθηκαν για την παραγωγή βιοαερίου που γίνεται στην μονάδα των Τρικάλων. Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκαν στους μαθητές και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς προϊόντα της εταιρείας.

Στη συνέχεια οι μαθητές-τριες επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών.  Εκεί ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις : α) «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» που ήταν αφιερωμένη στο αφήγημα της Οκτωβριανής Επανάστασης και β) «Μουσικό Κουτί», μια έκθεση αποτελούμενη από 17 κατασκευές ? γλυπτικά έργα που περιείχαν ήχο/ μουσική και ενεργοποιούνταν με τη δράση του θεατή.

Στις δύο αυτές εκθέσεις συμμετείχε με έργα της η εικαστικός του σχολείου μας κα Τσιάτσιου Θεοδώρα.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1488