Διδακτική επίσκεψη στο κέντρο Νόησις

noesis4Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις επισκέφτηκαν την Τρίτη 12/11/2019 οι μαθητές/τριες των Β1 και Β4 τμημάτων του σχολείου μας.

Εκεί το Β1 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” που είχε στόχο να διδάξει στους μαθητές τα πλεονεκτήματα της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και τις προκλήσεις που συναντούν οι μηχανικοί και οι επιστήμονες για να τιθασεύσουν την ενέργεια του ήλιου και του ανέμου. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος βοήθησαν τους μαθητές να κατασκευάσουν ανεμογεννήτριες και έτσι να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες.

Το Β4 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Περί ανέμων και υδάτων” που έχει σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους επιστήμονες της ιστοσελίδας καιρικών προγνώσεων www.meteo.gr και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Οι μαθητές μέσα  από το διαδραστικό αυτό πρόγραμμα κατανόησαν τις απεικονίσεις ενός μετεωρολογικού χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας και ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, γνώρισαν τα βαρομετρικά συστήματα και τα βασικά είδη των νεφών, ενώ μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες εμπέδωσαν τη διαδικασία δημιουργίας της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους και τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου.

Το σχολείο έχει προγραμματίσει επισκέψεις και για τα υπόλοιπα τμήματα της Β’ γυμνασίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=2027