Διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος

 

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, το τμήμα Γ2 του σχολείου μας πραγματοποίησε μια διδακτική επίσκεψη σε χώρους και μνημεία με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ιχνηλατώντας το παρελθόν, για να φτάσουμε στις παρυφές του σήμερα!»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την ξεναγό κ. Κωνσταντίνα Κόνστα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την πόλη της Λάρισας. Μια πανάρχαια πόλη που κατοικείται σχεδόν 4000 χρόνια με πολλά σημαντικά μνημεία της αρχαιότητας, της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου. Τα περισσότερα βρίσκονται στο λόφο του Φρουρίου, τον χώρο στον οποίο έχουν βρεθεί οι πρώτες ενδείξεις  κατοίκησης της πόλης από τη νεολιθική εποχή και ο οποίος αποτέλεσε της αρχαία ακρόπολη της πόλης. Κατά την βυζαντινή περίοδο αποτελούσε το θρησκευτικό κέντρο της πόλης και κατά την Οθωμανική , εμπορικό και αμυντικό κέντρο.

Το Α’ αρχαίο θέατρο, η τρίκλιτη Παλαιοχριστιανική βασιλική, το Μπεζεστένι και το Γενί τζαμί είναι κάποια από τα αξιοσημείωτα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί από τις αρχαιολογικές έρευνες και που είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία τους.

Η οργάνωση της όλης διδακτική επίσκεψής αλλά και η συνοδεία έγινε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείο κ. Ματθαίου Ιωάννα και κ. Τζέλη Παρασκευή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=4781