Διδακτική επίσκεψη στο Μύλο του Παππά

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, το τμήμα Γ2 του σχολείου μας πραγματοποίησε μια διδακτική επίσκεψη στον Μύλο του Παππά – Μπουσείο των Σιτηρών, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ιχνηλατώντας το παρελθόν, για να φτάσουμε στις παρυφές του σήμερα!»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την ξεναγό κ. Νικολέτα Νταγγάρα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον Μύλο που κοσμεί την πόλη μας και είναι τόσο πλούσιο σε ιστορία.

Σημειώνεται ότι ο Μύλος του Παππά ξεκίνησε το 1893 ως ένας πρωτοποριακός για την εποχή ατμόμυλος. Ιδρυτές του ήταν ο Κωνσταντίνος Παππάς, μαζί με τους συνεργάτες του, Κωνσταντίνο Σκαλιώρα και Χρήστο Δημητριάδη.

Ο Μύλος του Παππά κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του αποτελούσε τον κύριο τροφοδότη αλεύρου ολόκληρης της Θεσσαλίας, μέχρι και το τέλος της λειτουργίας του τη δεκαετία του 1980. Το κτίριο το 1988 αγοράστηκε από τον δήμο Λάρισας, ενώ το 1989 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού ως αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακής βιομηχανικής εγκατάστασης του 20ού αιώνα.

Σήμερα στο Μύλο του Παππά λειτουργεί το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, αλλά και ένα κέντρο πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων. Στο χώρο στεγάζονται και λειτουργούν το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, σχολή χορού, εργαστήρια εικαστικών τεχνών, μικρό θέατρο χωρητικότητας 150 ατόμων, η φιλαρμονική του δήμου, κινηματογραφική λέσχη και κουκλοθέατρο.

Η οργάνωση της όλης διδακτική επίσκεψής αλλά και η συνοδεία έγινε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείο κ. Ματθαίου Ιωάννα και κ. Τζέλη Παρασκευή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=4779