Minecraf και Fortnite – Όταν το παιχνίδι γίνεται μάθημα

 

Πλέον, στην καθημερινότητα των μαθητών τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν σημαντικό μέσο για κοινωνική, πολιτισμική, ψυχαγωγική δραστηριότητα κ.λπ.. Οι μαθητές έχουν μεγάλη εξοικείωση μ΄αυτά και διαπιστώνεται ότι αφιερώνουν πολλές ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο.
Στο μάθημα των θρησκευτικών Γ΄ γυμνασίου, έγινε μια προσπάθεια αξιοποίησής τους σαν περιβάλλοντα που έδωσαν έναν πιο ενεργό και δυναμικό ρόλο στους μαθητές, ως προς την οικοδόμηση της γνώσης, αυτή τη φορά. Στο πλαίσιο αυτό, το παιχνίδι μετατράπηκε σταδιακά σε μέσο δημιουργικής μάθησης αξιοποιώντας τις δεξιότητες των μαθητών.

Οι μαθητές Γκάντζος Άγγελος και Καλφούντζος Γιώργος του Γ4 σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους κ. Πούλιου Μαρία, χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια για να κατασκευάσουν έναν ορθόδοξο ιερό ναό. Αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν(έλλειψη ανατολικών ορθόδοξων στοιχείων στις εφαρμογές, λήψη δεδομένων από google earth ) και το χρόνο που αφιέρωσαν, η προσπάθειά τους είναι αξιέπαινη.

Το Minecraft εστιάζει στη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο (Γκάντζος Άγγελος)

 

Το Fortnite είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι επιβίωσης (Καλφούντζος Γιώργος)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=4890