Επίσκεψη στο θεσσαλικό θέατρο

Πήγαμε και πάλι στο Θεσσαλικό θέατρο. Για «Το Καπλάνι της βιτρίνας», της Άλκης Ζέη. Για τρεις μέρες όλες οι τάξεις του σχολείου μας!!
Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία φωτεινή όπως είναι τα καλοκαίρια και σκοτεινή όπως οι δικτατορίες. Μέσα από την αυτοβιογραφική ιστορία της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, ζωντανεύει ένα καλοκαίριπου δεν είναι όπως τα άλλα. Το παιχνίδι και την ανέμελη ζωή των παιδιών θα έρθει να διαταράξει μια πραγματικότητα σκληρή: η επιβολή μιας δικτατορίας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη μαγική ικανότητα των παιδιών να παλεύουν με όπλα ανίκητα στις μάχες της ζωής. Η φαντασία και το παιχνίδι, η πίστη και η αθωότητα, η ομορφιά και η ασχήμια του κόσμου χωρίς ψεύτικα φίλτρα και η αλήθεια μέσα από τα μάτια των παιδιών, «φτιάχνουν» ένα ατέλειωτο καλοκαίρι που όλοι μέσα του μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι.
Πήραμε ένα μάθημα ζωής. Για την επικοινωνία και το μοίρασμα. Για το θάρρος να μιλάς για όσα δε λένε οι πολλοί. Για τον φασισμό, τη βία, τηνελευθερία, τη ζωή. 
ΕΥ-ΠΟ, θα πει πολύ ευχαριστημένη. ΛΥ-ΠΟ, πολύ λυπημένη. 
Οι μαθητές μας έμειναν εκστασιασμένοι.
Πηγαίνετε θέατρο και ο κόσμος θα αλλάξει, είναι βέβαιο…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=6000