Εκδήλωση με θέμα την «Πειραματική Έρευνα»

H εκδήλωση με θέμα την Έρευνα έγινε στο 4ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας της γ΄  Γυμνασίου με αντικείμενο την έρευνα και τον πειραματισμό- και με την ευκαιρία της «Εβδομάδας του Ερευνητή», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.                        

Την Εκδήλωση προλόγισε η Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Α. Χατζηαβραάμ. Επισήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής των μαθητών σε εξωδιδακτικές  εκδηλώσεις επιστημονικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και επιδοκίμασε τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών προς αυτή την κατεύθυνση..

  Οι μαθητές της  γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο της Έρευνας από την καθηγήτρια της Φαρμακολογίας κ. Ε. Ασπροδίνη να ενημερωθούν για τις λειτουργίες του εγκεφάλου, να έρθουν σε επαφή με προπλάσματα ανθρώπινου εγκεφάλου και να παρατηρήσουν παρασκευάσματα τομών εγκεφάλου πειραματόζωων. Στη συνέχεια η φοιτήτρια της ιατρικής Δ.Καλούση  παρουσίασε τα εργαλεία της έρευνας, τα εργαστήρια και την ερευνητική δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε αυτά.

  Η  εκδήλωση όπως τόνισε η καθηγήτρια της Τεχνολογίας  Σ. Αποστολίνα, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στο έργο του ερευνητή αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο των ερευνητικών επιτευγμάτων στη ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη .

 

Παρακολουθείστε και ένα βίντεο από την εκδήλωση .

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=606