Σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

img_20161117_093216116

«ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» 43 χρόνια μετά

φώναξε το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας

Σαράντα τρία χρόνια μετά ένα βλέμμα από καρδιάς και από μνήμης έριξαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας, τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.

Όπως σημείωσε η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αγ. Χατζηαβραάμ, η εκδήλωση περιλάμβανε άρτια εικαστικά σκηνικά που τα έφτιαξαν οι μαθητές με την καθηγήτρια της τεχνολογίας κ. Σ. Αποστολίνα δημιουργώντας ανάλογη ατμόσφαιρα στη σκηνή και στο ακροατήριο. Οι μαθητές και μαθήτριες αφηγήθηκαν το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών από την οπτική γωνία των μητέρων των εξεγερμένων, απήγγειλαν ποιήματα, συνόδευσαν το οπτικοακουστικό υλικό με διευκρινιστικά και κατατοπιστικά σχόλια και τόνισαν τη σημασία της εξέγερσης για την μετέπειτα εξέλιξη των γεγονότων στη χώρα μας. Στο τέλος η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου μας έκλεισε την εκδήλωση με σχετικά τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Ντάμπλιας Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΠΔΕ Θεσσαλίας, η κ. Αργυρώ Οικονομάκη υπεύθυνη Γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η κ. Σοφία Καστανίδου υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού Νέων του ν. Λάρισας.

Την  εκδήλωση επιμεληθήκαν οι εκπαιδευτικοί: Αποστολίνα Σοφία, Ματραπάζης Δημήτριος, Πέγκα Βασιλική.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=627