Παρουσίαση προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων στο Χατζηγιάννειο

Την Παρασκευή 18/5/2018, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Στο δρόμο … με το Μάνο Λοΐζο».

 ΜιαLoizos ομάδα του προγράμματος, που αποτέλεσε τη χορωδία του σχολείου μας,  παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του συνθέτη από την εμφάνισή του στο ελληνικό τραγούδι μέχρι το θάνατό του.  Τη χορωδία συνόδευε ορχήστρα αποτελούμενη από τρεις κιθάρες, ένα μπουζούκι και ένα βιολί. Την επιλογή των τραγουδιών επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου μας κ. Αγορογιάννη Βασιλική.   

Μια άλλη ομάδα του προγράμματος, με την καθοδήγηση της κ. Τσιάτσιου Θεοδώρας, κατασκεύασε το πορτρέτο του συνθέτη και αφίσες οι οποίες κόσμησαν το χώρο της εκδήλωσης.

Μια τρίτη ομάδα, το συντονισμό της οποίας είχε η κ. Καραγιάννη Σοφία, παρουσίασε, με τη μορφή της αφήγησης, πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του συνθέτη. Η εκδήλωση έκλεισε με το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από την ομώνυμη ταινία με συνοδεία χορού από μαθήτρια του προγράμματος.

Έγινε μια προσπάθεια να συνδυαστεί το μουσικό με το εικαστικό μέρος.

Έτσι και οι μαθητές/τριες του προγράμματος και όσοι/όσες παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήλθαν σε επαφή με το έργο του συνθέτη και γνώρισαν πλευρές της ζωής και του έργου του. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Και μερικά στιγμιότυπα..

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=1240