Γιορτή 25ης Μαρτίου 2023

  

Flag of GreeceΗ 25η Μαρτίου έχει για εμάς τους Έλληνες διπλή συμβολική και ουσιαστική αξία. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου , τη χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία ότι θα γεννήσει τον υιό του θεού, με τρόπο θεϊκό και ασύλληπτο και την ηρωική επανάσταση του 1821 που υπήρξε η απαρχή για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ο επετειακός εορτασμός της  εθνεγερσίας των Ελλήνων πρέπει να είναι και μνημόσυνο θρηνητικό για τις ανθρώπινες υπάρξεις που η θυσία τους υπήρξε το βαρύ τίμημα της ελευθερίας.

Ο  φετινός εορτασμός του σχολείου με τίτλο “Θυσία για την πατρίδα” πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς απέδωσαν φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για να αποκτήσει το ελληνικό έθνος την ελευθερία του.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την οργάνωση της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί Τζέλη Παρασκευή, Νασιάρα Ευθυμία, Μπιώτη Ελένη και Τσιούρβας Δημήτριος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=5393