Βράβευση μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Λάρισας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

 

AfisaΤο 1ο βραβείο κατέκτησαν οι μαθήτριες Σαρούδη Ελπίδα και Παπανικολάου Δέσποινα της Γ’ γυμνασίου στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου με το έργο τους «Μετά το σχολείο» έχοντας την καθοδήγηση και την υποστήριξη της καθηγήτριας τους κας Τζέλη Παρασκευής. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Θεάτρου – Κινηματογράφου – Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου και το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου . Κατά τη διάρκεια του φετινού 4ου διαγωνισμού οι διοργανωτές απευθύνθηκαν και πάλι σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Ελλάδας και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική. Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από την Κεφαλλονιά έως την Κύπρο, οι μαθητές αξιοποίησαν την καλλιτεχνική τους ευαισθησία, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους, απέκτησαν βλέμμα συγγραφέα και δημιούργησαν τον δικό τους κόσμο από τα υλικά των ονείρων τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 με την τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Η τελετή έγινε στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία Ρεθύμνου με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Μετά το θερμό καλωσόρισμα από τον κ. Μανόλη Σειραγάκη, Επίκουρο-Καθηγητή του τμήματος θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης δόθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαθητές και στις μαθήτριες. Κατά τη διάρκεια της απονομής οι μαθητές που διακρίθηκαν διάβασαν ή παρουσίασαν επί σκηνής αποσπάσματα από τα έργα τους. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα (δια ζώσης ή διαδικτυακά, όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην τελετή) σχετικά με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αλλά και γενικότερα σχετικά με την πηγή έμπνευσής τους ή τους χαρακτήρες των ηρώων που «επινόησαν».

Η όλη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να έχει αυτή την επιτυχή κατάληξη αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο, κόπο και μεράκι, ώστε να διαβάσουν και να αξιολογήσουν τα έργα. Οι κριτές των έργων ήταν: Σοφία Βγενοπούλου, σκηνοθέτης, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού Θεάτρου, Κατερίνα Καρρά, θεατρολόγο, φιλόλογο, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τώνια Καράογλου, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, θεατρολόγος, δραματολόγος, Ειρήνη Μουντράκη, θεατρολόγος, υπεύθυνη Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου, ιδρύτρια του Greek Play Project, Χρυσοξένη Προκοπάκη, συγγραφέας, εκδότη, Αθηνά Σοκόλη, εκδότη, Αλεξάνδρα Σίμου, Διδάκτορα του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, εκπαιδευτικό, ηθοποιό, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Παν/μίου Κρήτης και Ευανθία Στιβανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, σκηνοθέτης.

Η Οργανωτική Επιτροπή:
1) Σειραγάκης Μανώλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Μουσικολογίας- Θεατρολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης, σκηνοθέτης, ηθοποιός.
2) Μανιουδάκη Μαρία, φιλόλογος, ΜΔΕ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου Παν/μίου Κρήτης
3) Μπεϊκάκη Κασσάνδρα, φιλόλογος, ΜΔΕ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου Παν/μίου Κρήτης
4) Φιολιτάκη Μαρία, φιλόλογος, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης,
Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Διαφάνεια1 Διαφάνεια2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=5220