Επίσκεψη στη δημοτική πινακοθήκη

IMG_20171026_122759_1

Επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου στην δημοτική πινακοθήκη Λάρισας μουσείο  Γ.Ι. Κατσίγρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτώβριου στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών. Οι μαθητές/τριες  ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ¨ μαζί με την καθηγήτριά τους εικαστικό κ. Τσιάτσιου Θεοδώρα η οποία συμμετέχει στην έκθεση, και τους συνοδούς καθηγητές κ. Γκαραγκούνη Αργυρώ, κ. Πέγκα Βασιλική, κ. Τσολάκη  Ελένη.

  Οι μαθητές/τριες  μετά την ξενάγηση τους στην έκθεση, δημιούργησαν την δική τους ¨πολιτεία¨ με την καθοδήγηση της επιστημονικής  ομάδας της δημοτικής πινακοθήκης, γνώρισαν καινούργιες έννοιες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και συνέχισαν τον εικαστικό διάλογο με το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη με τον δικό τους τρόπο .

  Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους .Οι καθηγητές του σχολείου στηρίζουν  τις Καλές Τέχνες και την βιωματική μάθηση και προσπαθούν να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά καθώς  και να τους προσφέρουν εμπειρίες και εφόδια πολύτιμα για τις ζωή τους.  

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=944