Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

4   Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Λάρισας στις 17,18 και19 Δεκεμβρίου 2017 με τους εκπαιδευτικούς   κ. Ζιάκο Κυριάκο, κ. Τσιάτσιου Θεοδώρα, κ. Βελούλα  Βασιλική και κ. Κωνσταντινίδη Ελένη.

   Την πρώτη μέρα  οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων. Αρχικά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησε η επίσκεψη στο εσωτερικό της Βουλής, η οποία διήρκησε σχεδόν μια ώρα για την κάθε ομάδα. Οι μαθητές/τριες  πληροφορήθηκαν για τις λειτουργίες της Βουλής, για το πολίτευμα της χώρας μας, επισκέφτηκαν την αίθουσα της  Ολομέλειας και την αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην οποία φιλοξενείται  έκθεση  αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της  Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια .

   Την επόμενη μέρα  επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Οι μαθητές/τριες  εντυπωσιάστηκαν από το νεόκτιστο με μοντέρνα αρχιτεκτονική κτίριο και  την εξαιρετική θέα καθώς και από τον περιβάλλοντα χώρο.

    Επόμενος προορισμός ήταν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η έκθεση Βαν Γκογκ. Πρόκειται για ένα  διαδραστικό  υπερθέαμα εικόνας και ήχου όπου  με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και των  πολυμέσων, ο θεατής   «ταξιδεύει» μέσα στα έργα του ζωγράφου (πίνακες, σκίτσα και κινούμενες εικόνες) και μεταφέρεται σε έναν εκπληκτικό και ζωντανό κόσμο φωτός, χρωμάτων, ήχων, μουσικής δίνοντάς του την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τον καλλιτέχνη και τα έργα του. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν  και αναμφισβήτητα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτούς.

   Τελικός προορισμός την επόμενη μέρα, το Μουσείο της Ακρόπολης.  Μαθητές και καθηγητές θαυμάσαμε την ωραία αρχιτεκτονική , ξεναγηθήκαμε σε όλους τους ορόφους του Μουσείου,  είδαμε από κοντά τα πανέμορφα και τεράστιας αρχαιολογικής αξίας εκθέματά του και ενημερωθήκαμε για την διαδρομή και την ιστορία τους  από την ξεναγό μας.

   Η εκδρομή στέφθηκε με επιτυχία ,πλούτισε τις εμπειρίες όλων μας και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-laris.lar.sch.gr/?p=996